БЛАЋЕЊЕ ПОЛИЦИЈЕ СЕ НАСТАВЉА

Безобзирни напади на нашу колегиницу Дијану Хркаловић се настављају. Свакако да је харанга без аргумената и пуна политичке страсти, проблем за оне који такав речник и такве искривљене ставове износе без пардона у јавност.

Сада је својим нападима, иако су наводно усмерени према Д.Х., челник једне мале опозиционе партије у интервјуу на једној ТВ, заправо насрнуо на најгрубљи начин на институт полиције у Србији у целини. Основна теза је да је полиција злоупотребљена и то нескривено, од владајућих странака а да је на челу такве операције колегиница Хркаловић. И да чудо буде веће, она је као државни секретар, “експонент организованог криминака”, која чак “има и своју групу полицајаца који су само њој подређени”. Заиста, нечувене тврдње од више пута пунолетног човека који се прави да не зна да је полиција одавно уређена до детаља, законима и прописима, који јој одређују ко и како командује и коме командује. Једино недобронамерни политичари који не желе да сагледају стварност измишљају “посебне, приватне групе припадника полиције које делују ван закона.

Имати разумевања да је неко разочаран и фрустриран што његови кандидати имају лоше резултате на локалним изборима у Лучанима је – једна ствар. Сасвим је друго, питање блаћење полиције државе Србије, коришћењем колегинице Хркаловић, која се нашла у том малом месту по налогу министра, а заправо да одбрани интегритет свих припадника унутрашњих послова. И управо зато што је све прошло без инцидената, односно примене силе, према хулиганима који су упали у просторије локалне ПС, разлог је овако непримерених лажи. Јер, тактичким поступцима и министра (по сугестијама председника државе г.Александра Вучића) али и државног секретара на терену, није било разбијених глава и хаоса.

Када се слегну утисци из Лучана, и када се охладе усијане главе остаје да се преиспита поступање командног састава ПУ Чачак и ПС Лучане али, чини се и да се мора крајње оштро и агументовано одговорити онима који полицију Србије и њене часне припаднике, своде на партијску војску, на експоненте организованог криминала. Морају се једном за свагда заштитити они који свакодневно ризикују свој живот да би грађано Р.Србије живели у миру и сигурности, без обзира којој политичкој или интересној опцији припадали.

Овим саопштењем истичемо да овај синдикат, за разлику од многобројних синдиката у полицији нема разлога да без основе хвали ни сараднике министра, ни активности МУП-а у целини. Да подсетимо да је СПИПС једини синдикат без уговора са врхом полиције, тј., без бенефиција и погодности који такав акт обезбеђује синдикалцима да неометано раде синдикални посао, а који многи синдикални челници злоупотребљавају због личне користи.

Београд, 24.12.2018.