This is default featured slide 1 title
This is default featured slide 4 title
This is default featured slide 5 title

КАДРОВИ – ОСНОВА РЕФОРМЕ ПОЛИЦИЈЕ

Да би реформе у полицији Србије биле истински успешне, потребан је, поред стручности и искуства, и ентузијазам који носе нови млади људи. Буди нам се нада да је управо новом и уједно, младом команданту Јединице за обезбеђење личности и објеката први и најважнији задатак да врати стари углед јединице кој је одскора на челу, односно да се избори, уз пресудну помоћ директора полиције Слободана Ребиће и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, ДА СВАКО РАДИ СВОЈ ПОСАО. То значи да се прекине са садашњим шаренилом у обезбеђивању, пре свега личности и објеката, где овај одговоран посао раде и Војска Србије и БИА и Жандармерија и Бригада полиције и локални ОУП-и. Колеге-полицајци из богатих европских земаља не могу да се чудом начуде да у једној транзиционој земљи као што је Србији, објекте МУП-а чувају школовани полицијски службеници.

Дакле, много је посла за младог команданта поменуте јединице. али и за руководство министарства. Мора се довести до професионалног савршенства сваки пратилац штићене личности, да те колеге буду све време у пуној форми, да са “кука“ имају резултате пуцања у мету близу 100 поена, да су виши за главу од човека кога обезбеђују… Садашња ситуација није нарочито охрабрујућа: доста их се домогло статуса пратиоца (телохранитеља) преко везе, а што је још интересантније, за тај цењени и опасни посао где колега мора и да се подметне пред метак, како би заштитио личност у чијој је пратњи, полицајац мора да има вишу или високу стручну спрему. Као да ће у унутрашњем џепу да држи факултетску диплому, која ће зауставити метак атентатора.

Процес повратка угледа Јединице захтева доста времена али и неких нових задужења, као што би била контрола од стране искусних припадника Јединице,дакле преузети објекте Владе и у њима довести ПРИВАТНА СЛУЖБА ОБЕЗБЕЂЕЊА. Ова делатност би била не само КОНТРОЛНА већ и ИНСРУКТИВНА, јер многи се баве овим, данас траженим занимањем а да суштински мало знају о захтевима и обавезама тог посла. Свесни смо да је потребно време, не само новом команданту већ и свим осталим припадницима Јединице, да кроз ригорозну обуку, зној и теоретско подучавање, буду спремни за преузимање најодговрнијих задатака заштите и председника државе и председника Владе и осталих највиших функционера и да таквим активностима вратимо поверење у нашу стручност и обученост.

На крају, морамо да истакнемо да се Синдикат полиције и полицијских старешина не залаже да колеге – пратиоци изгубе посао, већ да ако немају добре физичке и психичке резултате, пређу на неке друге полицијске послове а да на њихово место дођу млађи, вештији и обученији. И ту нема љутње: свако мора у полицији да ради свој посао на најбољи могући начин а посебно у јединици која се бави, или би бар требало једино она да се у целини бави обезбеђивањем најважнијих функционера у држави Србији.

Београд, 24.10.2018.