This is default featured slide 1 title
This is default featured slide 4 title
This is default featured slide 5 title

ЛАЖИ УСЛОВЉЕНЕ ПОЛИТИКОМ

Један од два репрезентативна синдиката у полицији наставља стару праксу „обавештавања“ јавности о „катастрофалном стању у полицији, мобинзима, масовном одласку полицајаца из МУП-а исл.“ тако да сам добио утисак да колега, председник тог синдиката и ја живимо и радимо у два одвојена универзума и у две полиције које су на два краја света. Не знам да ли је потребно да додам (обзиром да сви у МУП-у знају о коме се ради), да за тврдње које су вишеструко опасне и, наравно, истресене из рукава, нема ни једног пруженог податка, доказа.

У неком измаштаном свету мог колеге синдикалца, „догађају“ се масовни одласци полицајаца из службе, мобинга је на сваком кораку, прави полицајци се спречавају да се боре против организованог кримнала(?), чак се и начелници неких појединих Управа одлучују напусте службу – што је посебно невероватно.Не треба Вам дуго да погађате то је Вељко и његов лични синдикат Полициски Синдикат Србије.

Да се разумемо: Синдикат полиције и полицијских старешина нема ни најмањи разлог да брани челнике Министарства, јер једино овај синдикат нема склопљен уговор о сарадњи са руководством и, сходно томе, ни бенефите које су испословале многе синдикалне вође за себе лично. Наравно да то нама није ни била жеља, ни орјентација. Оно чиме смо се руководили у иступањима у јавности (и на начин који је пред вама), јесте истина. А она је позната запосленима у МУП Р.Србије: да је на плацу НЦ „Макиш“ паркирано више стотина нових службених „шкода“, да стижу врхунске чизме за униформисани састав а да су већ стигле и нове квалитетне униформе. И ово су скорашњи подаци, који уз недавно повећање плата (и најављено додатно повећање од 9% у следећој години), занављено наоружање, почету градњу станова по бенефицираним ценама, нову ефикаснију организацију и систематизацију министарства итд., су права истина, бар у реалности која је око мене.

Па чему онда сва та бука и галама, измишљотине и лажи,чему тај дефетизам? То је наравно питање за Вељка и његов лични синдикат који смо описали на почетку овог саопштења, али се нама чини да смо били у праву када смо више пута упозоравали на недопустиво мешање политике и синдикалних активности. Зар је могуће да је потребно подсећати синдилаце на основе синдикалног деловања, или на то треба подсетити чланство оних синдиката који су се окренули „пливању“ у политичким водама. Такво понашање је ризично јер се може потонути, односно изгубити синдикална нит, што се очигледно и догодило челницима синдиката чије смо неутемељене оптужбе МУП-а овде навели. Што се тиче овог синдиката, пред нама је нови период ширења чланства у предстојећој години, али без пропаганде која, код неких подразумева лажи и обесмишљавања сваког позитивног помака реформе која се доследно спроводи у МУП-у.

Београд, 13.11.2018.