This is default featured slide 1 title
This is default featured slide 4 title
This is default featured slide 5 title

РЕЗУЛТАТИ АФИРМИШУ ПОЛИЦИЈУ

Последњих година у Србији се изузетно интензивирала борба против криминала, па самим тим је и улога полиције у укупној безбедности грађана добила итекако на важности. Али то није случај и у писаним тзв. „независним“ медијима, где напори и жртве које подносе полицијских службеници често су омаловажавани или стављани, без разлога, под знак питања. А када се догоди неки случај где је понеки припадник службе загазио у криминалне воде, у тим медијима наслови непримерено „вриште“ од осуда далеко пре судског исхода. Међутим, такав однос према полицији не чуди, јер је у још већој и свакодневној баражној ватри „независних“ и председник Александар Вучић, и премијерка Ани Брнабић и листом сви министри и званичници. И уместо да се дозволи да свако ради свој посао, па да се тек потом крене са процењивањем урађеног и, евентуално, са критикама паушалне оцене, увреде, подметања па и екстремно прљава политичка блаћења, просто врцају са страница поменутих писаних медија.

Истовремено се заборавља чињеница коју смо навели на почетку саопштења, да је у току изузетно битна и опсежна борба против кримнала која је остављена у наслеђе садашњој владајућој гарнитури. У тој и таквој борби, полицајци који свакодневно ризикују своје животе, немају подршку ових медија, иако се са сваким ухапшеним криминалцем макар мало побољшава безбедносна ситуација за грађане Србије, па и за те власнике новина, уреднике, новинаре. А када се догоди да полицајац буде, додуше неправоснажно осуђен, као што је то снашло колегу из Новог Сада Милоша Грандића, онда се ти тзв. “независни“ медији громогласно јављају у осудама. Иако, да подсетимо, колега Грандић се представио као полицајац али је ипак био нападнут и животно угрожен, па када се одбранио употребом службеног оружјам лакше ранивши нападача, „зарадио“ је три године затвора. Међутим, за нашег колегу није било у тим медијима речи разумевања, није било помена да је у тренутку када се легитимисао као полицајац, представљао државу Србију и да је тада напад на њега био и напад на све нас. Није било ни вести да су колеге из синдиката полиције чији је Грандић био члан, одржали једнодневни протест у Н.Саду као подршку колеги који је драстично осуђен, можда управо због притиска, тј. писања „независних медија“. На жалост, протесту се нису прикључили многи који су имали моралну обавезу да то учине, а што је уобичајена пракса у Западној Европи, када се полицајац нађе у таквој незаслуженој ситуацији.

Последњих година подземље Србије се осећа угроженим и зато његови припадници више не презају да пуцају на полицију али и да проналазе канале у појединим средствима информисања како би активност органа унутрашњих послова срозавали свуда и на сваком месту. Такође је криминалним босовима јасно да значајна офанзива полиције која је у току, има недвосмислену подршку од актуелног државног руководства, тако да се на удару по било кој основи и на било коју тему, дневно налазе и председник државе и премијерка и државни челници. Због свега тога, мора се упорно и у још већој мери борити против криминала не обазирући се на „подметање клипова“.Само тако ће полиција повећати свој углед у очима грађана – без политичарења и повлачења пред агресивним и злонамерним медијима и њиховим налогодавцима.

Београд, 26.10.2018.