ОТВАРА СЕ КАНЦЕЛАРИЈА СПИПС-а У БАЊАЛУЦИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ОТВАРА СЕ КАНЦЕЛАРИЈА СПИПС-а У БАЊАЛУЦИ

После отварања три канцеларије Координацоног центра Синдиката полиције и полицијских старешина у Бечу и једне у Инзбруку, у петак 17.09. 2019. године,само долазак делегације у месту Малмеу држави Шведској, отвориће се званично и канцеларија КООЦ овог синдиката и у Бањалуци. Потписник ових редова свечано ће отворити просторије заједно са председником овог огранка нашег синдиката г. Оливером Поповићем и његовим замеником, који је уједно и власник зграде Даријом Бркићем. Свечаност ће бити приређена у просторијама СПИПС-а у Улици палих бораца бр.57 и тиме ће бити потврђена тежња овог синдиката да отвори своја врата свуда где су наши држављани. Као што је то и средином лета обећано, ово је корак ка новим срединама међу нашом дијаспором а у плану су да се до средине наредне године отворе више канцеларија СПИПС-а, посебно у Швајцарској, Немачкој и Француској. По неким званичним рачуницама у земљама Западне Европе живи и ради око 2,2 милиона грађана Србије и навећи део је итекако расположен за конкретну везу са матицом. Такву везу управо им пружа овај синдикат, окупља их око идеје помоћи људима у Србији и око трајне акције помоћи нашим људима у невољи ма где се они налазили. Та се идеја и раније спроводила кроз наш синдикални рад али је сада, са отварањем ових канцеларија, и са даљим проширењем рада СПИПС-а, изашла из оквира једног министарства па и земље матице, и почела је да се спроводи свуда где наши грађани живе и раде.

Наше инсистирање биће и даље на помоћи свим грађанима Републике Србије, без обзира на националну и верску припадност јер нам је земља – матица заједничка, њене муке и тешкоће су и наше, а морални дуг према онима које су наши суграђани оставили иза себе отишавши у иностранство, је немерљив.

Управо такво схватање патриотизма надахнуло је српске држављане у Аустрији а сада и у Републици Српској, да ступе у наше редове јер су препознали искреност у нашем деловању. Наравно, свима нама предстоји да се у периоду који следи, докажемо том и таквом новом чланству нашег синдиката. Искуства нам не мањка, поштења и жеље да сваком притекнемо у помоћ када затреба, такође не недостаје. Предстоји нам “крвав рад” на терену, међу људима међу животним проблемима које носи свакидашњица, али смо сигурни да ћемо успети.

Бањалучани, срећан почетак уз најбоље жеље у будућем раду, а нека се “припреме “ наши суграђани у Немачкој и Швајцарској да се придруже овој, све већој заједници вредних и искрених људи.

Београд, 26.09.2019.