ЧУВАЋЕМО И САЧУВАЋЕМО СРБИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ЧУВАЋЕМО И САЧУВАЋЕМО СРБИЈУ

„Ово ће за нашу државу и народ бити најтежа битка“ изјавио је председник Србије Александар Вучић обраћајући се јавности поводом пандемије коронавируса која је захватила нашу земљу и цео свет. Синдикат полиције и полицијских старешина се моментално укључује и људски и професионално у ову борбу за живот, борбу за своје суграђане.

Увек смо се трудили да будемо на услузи, не само свом чланству, већ да наше деловање буде у функцији бољитка свих запослених у МУПР.Србије, а најчешће су то биле иницијативе које би користиле и осталим грађанима ван система  безбедности. Сада је време да своје услуге, било као професионалци или, једноставно, као суграђани, пружимо свима који су угрожени по било ком питању. Сада није време подела већ време заједништва – уједињења у борби против невидљивог непријатеља али и могућих пропратних појава које могу да изазову неконтролисани појединци или групице. Нема изговора за неспровођење пакета потеза које је наложила Влада Р.Србије, јер подмукла болест не толерише изговоре, они за њу не важе. Зато морамо бити максимално доследни у спровођењу прописаног понашања а на радном месту до краја одговорни и професионални. То се од нас као припадника полиције и очекује и сада је време да се грађанима докажемо као институција којој је безбедност најважнија, којој је одржавање реда и и мира и сузбијање вршења кривичних дела првенствени задатак.

Чувајмо суграђане, чувајмо своје породице, чувајмо Србију!

Београд, 16.03.2020.