БРУКА ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАЛИЗМА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

БРУКА ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАЛИЗМА

Обраћање овог синдиката председнику Републике г. Александру Вучићу (објављено и на овом месту као саопштење за јавност) односило се на две објаве Синдиката запослених полиције које су изазвале забуну па и страх код дела грађана и колега. Председнику смо се обратили и због недвосмисленог позива Синдиката запослених полиције на масовне протесте грађана како би се тужилаштво натерало да процесуира актуелни политички врх државе. Наравно, више је него јасно да је прави циљ рушење демократски изабраних представника народа.

Као што се и могло очекивати, после нашег писма председнику државе, Синдикат запослених полиције, је издао своје ново (врло опширно) правдање, али и даље зачињено увредама и руководства нашег синдиката, али и председника Вучића. Најчешћа квалификација је израз „криминално“: по Синдикату запослених полиције и председнику Дејану Ђукићу,- председник Вучић је „огрезао у криминалним радњама и кршењу Устава РС и он је нелегитимни председник – а саопштење „криминалног руководства“ СПИПС-а, је уследило наводно по налогу „нелегитимног врха полиције“.

Ко је овде опседнут криминалом потпуно је јасно, а разлог је, наравно, личне природе. Аутор тог текста, председник Синдиката запослених полиције Ђукић Дејан, био је председник Јединственог синдиката полиције када је у септембру 2013. године, одседео неколико дана у истражном затвору, јер су га колеге из Сремске Митровице ухапсиле зато што је пијан, на аутопуту заустављао возаче и рекетирао их за новац како их не би казнио због измишљених саобраћајних прекршаја (и то све у цивилу у службеном возилу добијеног од Дирекције полиције, иако је тада био запослен у ПУ Краљево на пословима пратње возова и без икакве везе са пословима саобраћајне полиције). О том догађају можете се информисати у дневном листу Курир (црна хроника) од 21.09.2013. године, где у наслову болдирано пише: ПОЛИЦАЈАЦ ДЕЈАН ЂУКИЋ (39) УХАПШЕН ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ, а у поднаслову – БРУКА ВЕКА – ШЕФ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ ГЛУМИО САОБРАЋАЈЦА И НАПЛАЋИВАО КАЗНЕ! Даље у истом тексту стоји да је шеф Јединственог синдиката полиције, обучен у цивилну гардеробу, на аутопуту заустављао возаче покушавајући да их превари за паре.Тада настаје хаос у животу садашњег председника Синдиката запослених полиције Дејана Ђукића. Смењују га исти људи које је водио по Дирекцији полиције да би им помогао да добију боља радна места што су и добили. Затим, ти исти људи смењују Дејана Ђукића преко ноћи, са места председника ЈСП-а. Из овога се види да је сценарио по коме сада делује Дејан Ђукић, негде другде написан, а он је само извршилац. Јер, да би неког данас оптужили треба да имате доказе. Да би некога оптужили и епитет криминалног руковоства прилепили (као што је он то учинио са СПИПС-ом), треба имати веома чврсте доказе и чист морални лик. Руководство нашег синдиката пружило је доказ да је председник Синдиката запослених полиције Дејан Ђукић био у притвору и био суспендован из службе. Да ли тај и такав председник Синдиката запослених полиције Дејан Ђукић има моралну вредност да некоме подноси кривичне пријаве, како му је падало на памет: против г. Вучића, Вокера, Вулина, Бранислава Трифуновића. Један у низу његових моралних „бисера“ је кривична пријава, коју је заједно са некаквим Покретом достојне Србије, поднео на невероватних 1.600 страна против 500 (!) политичара у Србији који су на власти или у опозицији. Да би ова лудорија правног шкрабања имала тежину, у својим памфлетима као и у овом последњем, позива се 50.000 грађана да се окупи у Београду, испред зграде тужилаштва у Катанићевој улици. Да би све било још апсурдније, поновљена је и глупост из претходних сочињенија Синдиката запослених полиције, којом се тврди да ће грађани падати мртви по улицама српских градова због утицаја 5Г мреже чије је постављање у току.

Здравомислећим људима, били они у полицији или не, потпуно је нејасно како може неко да буде члан Запослених синдиката полиције који предводи неко као Дејан Ђукић, који је толико пута изневерио темељне принципе не само синдикализма већ и здраве памети? Јер количина бахатих и дрских тврдњи без икаквих доказа, чистих лажи које се заклањају иза ауторитета полиције којој на жалост и Синдиката запослених полиције припада, просто је немерљива. Најприземније брукање полиције, које ова организација свакодневно врши, као да не изазива никакву реакцију надлежних министарстава. Оно што је сигурно, СПИПС неће ћутати на лажи и бесрамне квалификације и зато се и обратио председнику Вучићу, за кога председник Синдиката запослених полиције Ђукић Дејан дрско тврди да је криминалан и нелегитиман. Потписник ових редова најдуже је од свих садашњих синдикалних челника у синдикалним водама, познат му је профил и људски и синдикални, свих актера на полицијској синдикалној сцени и зато с пуним ауторитетом тврдим да никада није било оволико лажи, подметања и субверзија, чији је циљ изазивање панике и страха. Перјаница ове нечасне појаве на синдикалном небу Србије је Синдикат запослених полиције и поготово њихов председник Дејан Ђукић. Да ли ће државни органи реаговати на вређање институције председника државе, на ничим утемељене тврдње о узроку пандемије, на позивање грађана да врше притисак на правосуђе, на криминализовање свега и свакога – нека управо ти органи и процене.

Београд, 03.05.2020.