Обраћање председници Народне Скупштине Републике

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Председници Народне Скупштине Републике Србије Маји Гојковић

Поштована,

Синдикат полиције и полицијских старешина на свом званичном сајту предложио је да се председник Републике Србије г.Александар Вучић одликује највишим државним признањем које је примерено његовом непроцењивом уделу у борби против пандемије ковита 19 што су препознали сви добронамерни грађани Р.Србије. Овај предлог је наишао на многобројне похвале и одобравања, тако да руководство и чланови СПИПС-а сматрају да сте Ви и садашњи сазив посланика Народне скупштине права институција која би требала да подржи овај предлог. Нама уопште није стало да  се ми појавимо као званични предлагачи, битно је да се човеку који је учинио тако много за свој народ као што је то урадио Александар Вучић, ода јавно признање и овим званичним доделом одликовања. Које ће бити то одликовање на Вама и на надлежним државним органима је да процените.

Други не мање важан разлог, који не мора ни да буде поменут у званичном образложењу приликом доделе будућег одликовања, јесте беспоштедна борба г. Вучића за очување брутално угроженог српског бића и вере у Црној Гори. Овај моменат напомињемо јер смо сигурни да ће највећи број грађана Србије, у тренутку доделе будућег признања, итекако имати у свести и овај допринос нашег председника државе.

Једна молба и напомена: обзиром да су предстојећи избори заказани за мање од месец дана, молимо Вас да се ова наша инцијатива узме хитно у разматрање, јер мислимо да је садашњи сазив Народне скупштине  највише упућен у детаље прегалаштва и напоре које је председник Вучић учинио, посебно на интернационалном плану, како би се грађани Србије што успешније супротставили пандемији у Србији а која је захватила цело човечанство.

Београд, 28.05.2020.