Гласам за истинске резултате

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Гласам за истинске резултате

Да се разумемо: потписник ових редова никада није био  (нити је сада) члан ниједне партије, чак и оне чије је чланство било готово обавезно када је ступио у полицију средином 80. година 20.века. Увек сам гласао за оне који су Србију водили напред, за оне који су доказали да се не служе „празним причама“, несувислим обећањима, лажним патриотизмом. Тако ћу и сада, када ме месеци деле од пензионерских дана, гласати и то за оне снаге које су српску полицију најзад подигле на завидан ново.

Више је него јасно да је прави „мотор“ ових изузетно ефикасних побољшања, био и јесте председник Републике г.Александар Вучић. Без његовог заузимања и неспорног ауторитета, полиција Србије не би се померила са незавидног места на коме је таворила годинама. Уназад неколико година, плате припадника МУП-а су знатно повећане, полицајци су снабдевени савременим униформама и наоружањем, застарели и недовољно бројан возни парк службених возила (и полиције и ватрогасно-спасилачких јединица) је ружна прошлост. По први пут у историји Србије је буџет за набавку опреме полиције већи од новца одвојеног за опрему Војске Србије, а полиције је добила и нове, савремене хеликоптере уз обећање да ће их још доћи у „ваздушну ергелу“. Најзад, вишедеценијска рак-рана полицијског стандарда – стамбена изградња, већ се неколико година увелико спроводи, са тенденцијом да то не буде једнократно, већ системско решење овог болно егзистенцијалног проблема огромне већине запослених. Није без значаја ни унутрашња реформа полиције, којом је појединим јединицама подигнут статус (а самим тим и плате припадника тих формација).

Заправо, показала се оправдана програмска орјентација Синдиката полиције и полицијских старешина да је сарадња са послодавцем прави пут ка значајном побољшању радно – социјалних услова припадника МУП-а. Наш синдикат је давао предлоге и иницијативе за бројне измене рада полиције или за покретање промена појединих закона. Увек смо желели да на конструктиван начин унапредимо рад и животне услове наших колега. И управо због тога ћу и ја 21. јуна гласати за оне који су били конструктивни, који су дали конкретан допринос бољем раду полиције али и квалитетнијем животу њених припадника. Желео бих да овакво моје опредељење, поделе са мном и моје колеге, да дају глас онима који су се доказали протеклих година,  јер тиме ће гласати и за сопствену будућност али и за будућност своје деце. Јер, избор за оне који ће ову земљу водити наредне четири године, мора да руководе рационалност и објективност, посебно у овако важним временима и за појединце али и за целу Србију.

председник Блажо Марковић