„ВУЧИЋ ЈЕ КРИВ ЗА СВЕ“

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

„ВУЧИЋ ЈЕ КРИВ ЗА СВЕ“

Већ је постала неславна „пракса“ опозиционо настројеног дела јавности да за све што се негативно догоди у држави Србији, окриви се председник Републике Александар Вучић. Најновији повод за понављање увредљиве фразе „Вучић је крив за све“ ( због које нам се подсмехује цела Европа) је пребијање младића у Јеврејској улици у Новом Саду и повезивање тог одвратног криминалног акта са председником  и његовом породицом. Да је то бесмислено одмах су јавности то саопштили челници СНС-а, полиције али, да би све било компликованије, потрудило се Основно јавно тужилаштво из Новог Сада. Његови челници су устврдили да су обавештени од полиције Новог Сада  о овом кривичним делу тек 10 дана по његовом извршењу.

Та тврдња ОЈТ-а дала је ветар у леђа опозиционим странкама као и заговорницима теорије завере (од којих је она о „кривици“ председника Вучића њима најпривлачнија).А заправо све „мирише „ на жељу тужилаштва да кривицу за закаснело покретање кривичног поступка са себе пребаце на полицију (што не би било први пут).

Интересантно да  се нису потрудили да своју тврдњу документују писаним и печатираним протоколом запримљене кривичне пријаве или обавештења од МУП-а.

С друге стране, ако је ПУ Нови Сад одуговлачио са пријавом ОЈТ-у  – а начелник Милорад Шушњић каже да су то „апсолутно нетачне тврдње“ – онда остаје да Сектор унутрашње контроле то и утврди. Колеге из ове службе, напомињу да врше детаљну анализу свих поступања и да нема говора о њиховом нераду или о заташкавању овог случаја. Уосталом, два помагача насилника Контића су ухапшена и одређен им је притвор.

На крају свих детаља овог бизарног криминалног акта, поставља се питање: Због чега би председник Вучић био на стубу срама? Због чега би, чак и ако се утврди неажурност ПУ Нови Сад, на том истом стубу била цела полиција? Ако стреле упућене према председнику државе ставимо у контекст прљаве политичке борбе, евентуална одговорност унутар МУП-а има своје име и презиме. Да ли је то одговорност по командној линији начелника Шушњића – утврдиће СУК МУП-а Р.Србије. Јер, крајње је време да одговорност деле они којима је то у опису посла а не да се крију иза демократски, великом већином, изабраног председника Републике Александра Вучића.

Београд, 19.09.2020.