Да ли смо сви ми који смо учествовали у изгради новог Закона о полицији од Кабинета министра до припадника синдиката фашисти по мишљењу ПСС и Вељка Мијаиловића

Вељково пљување по свему и свачему (ради се наравно о Вељку Мијаиловићу, доживотном председнику ПСС-а) нема ни мере ни границе, што је очигледно у најновијем сочињенију на сајту овог синдиката који има све одлике политичке партије. Да би бесрамна и злурада „чорба“на сајту ПСС-а била што гушћа, мучени Вељко даје квалификацију новог Закона о полицији, који је пред усвајањем у Народној скупштини, као „фашистичког“. Наравно да је ова ружна и непримерена оцена изавала дубоко узнемирење код припадника МУП-а, посебно оних који су месецима непосредно радили на изради овог будућег закона, како правних стручњака из Кабинета министра, тако и припадника синдиката који су желели да дају свој допринос будућем законском акту.

Таква оцена од стране једног синдиката, који би требало да представља људе којима је професија да спроводе закон, веома је озбиљна и опасна. Тим пре што се вођство ПСС-а удружило, на политичкој основи, са Војним синдикатом, односно са још једном организацијом у још једном „министарству силе“. Па ако је, по Вељковим речима, фашистички закон односно фашизам, пред вратима, да ли то значи да предстоји оснивање јединица за његово сузбијање? Овако екстремни закључак није далеко од памети, бар не оних који срљају у суноврат анархије. Јер, како другачије назвати оне који највише законодавне представнике – посланике, који ће усвојити поменути закон, него да су фашисти, како испада по Вељковој матрици. А самим тим и милиони грађана који су за те посланике гласали, испадају да су фашисти. И на крају, наравно, и цела Република Србије је по ПСС-у фашистичка земља.

Очигледно да овај последњи јавни иступ руководства ПСС-а и посебно њиховог доживотног председника је прешао сваку меру. Ту нема више места за пријатељска упозорења, на позивање на циљеве синдикалне борбе, на елементарно поштовање закона. Држава Србије мора да већ једном скине рукавице и да тужилаштво и правосудни органи дају своју оцену о оваквим дисквалификацијама не само полиције и закона који их се тичу, већ целокупног државног устројства. Ми смо одавно упозоравали на ескалацију бахатости и правног (али и другог) насиља којима је родоначелник Вељко Мијаловић. Тај самозвани лидер, осокољен политичким амбицијама, сада је прешао и последњу границу и дубоко је загазио у непоштовање законских норми. Да ли ће бити реакција државе, остаје да се види, али што се СПИПС-а тиче, ствари су јасне. У синдикалним редовима полиције Србије, Вељку и дружини није место већ годинама а посебно у последње време, већ би њихово место било на другој, много мање удобној локацији од синдикалних фотеља из којих шире мржњу и пакост.

Београд, 24.11.2017.