ДИКТИРАЊЕ МИШЉЕЊА НЕЋЕ ПРОЋИ

Када сам пре десетак дана објавио на званичном сајту Синдиката полиције и полицијских старешина саопштење за јавност под називом „Време предизборног удвориштва“, које се односило на подметачину да сам члан СНС-а јер сам присуствовао предизборном скупу кандидата ове партије у Новом Саду, нисам ни сањао да ћу и после тог експлицитног отклона од сопственог страначког ангажовања, бити изложен бруталним нападима синдикалнох „колега“. Напади на мене (и посредно, али и врло циљано и на синдикат коме сам на челу) су се појачали и у јавним гласилима од стране ПСС-а, тако да су новинари цитирали и делове мог поменутог саопштења. Испровоциран оваквим бруталним и у крајњој мери, неколегијалним и непринципијелним нападима, на свом личном фејсбук профилу сам отворено написао да ћу 2. априла гласати за Александра Вучића.

После овога мог изјашњавања, а пре самог изборног дана, уследили су најжешћи напади на мене, претње, увијене и неувијене кроз телефонске поруке, на фејсбук страници, али и на све друге могуће начине. Адресант ових напада је највероватније исти као и раније, док су остале синдикалне вође, чекајући изборни расплет, „мудро“ ћутали иако су итекако добро знали шта се дешава. Сада, после јасне и убедљиве победе већ у првом кругу г.Александра Вучића, по ходницима који воде до кабинета челника МУП-а је велика „гужва“, јер су многи пожурили да честитају врху МУП-а на победи. Нису се огласили они који су пре само месец-два дана у минималном броју протествовали (из само њима знаних разлога) пред зградом Владе Србије. Ти синдикалци су намерно заборавили да им је тај исти министар Стефановић, итекако помогао да се „провуку“ и да задрже статус репрезентативности, када им се осуло чланство због навијачке политичке подршке. Мени су ти исти дубоко замерили, посебно преко порука на фејсбуку, што сам се изјаснио за кога ћу да гласам, намерно заборављајући да се ради о друштвеној мрежи и мом ПРИВАТНОМ мишљењу, а не и ставу СПИПС-а. Заправо, на делу је жеља тих синдикалних цензора да се забрани мишљење које се разликује од политичког става ПСС-а, иако је реч о мом, поново напомињем, ПРИВАТНОМ политичком уверењу. Ипак, такво бахато понашање више говори о тим синдикалним активистима и њиховој синдикалној пракси и деловању где, очигледно, важе правила диктата мишљења за која смо сви мислили да су далеко иза припадника и МУП-а али и грађана Србије.

Београд, 04.04.2017.