Донација СПИПС-а МУП-у – 100 лаптопова

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Донација СПИПС-а МУП-у – 100 лаптопова

Када су крајем јуна отворене две канцеларије СПИПС-а у Бечу и једна у Инсбруку (поред једне раније отворене канцеларије такође у Бечу), то је била прилика за промовисање нашег синдиката и на манифестацији „Ромафест“. Да се ради о значајном културолошком догађају у главном граду Аустрије, доказ је присуство градоначелника Франца Маркуса, заменика шефа покрајинске владе Сигфрида Земпнера и 3.000 присутних грађана Србије који раде у тој земљи. Манифестацију су 29. јуна заједнички отворили градоначелник Маркус и Блажо Марковић, председник СПИПС-а, јер је доста велики број заинтересованих  за чланство у СПИПС управо ромске националности са наших простора.

Поред популаризације новоотворених канцеларија Синдиката полиције и полицијских старешина, договорена је и крупна донација МУП-у Р.Србије од стране припадника дијаспоре у Бечу, који су уједно и наши чланови или ће то ускоро и формално да постану. Ради се о чак 100 лаптопова и обимног канцеларијског материјала, који ће шлеперима бити упућени наредних месеци у Србију. Сигурно да је информатичка опрема у овом дигиталном добу, изузетно битна и за систем безбедности, као што је и неопходан потрошни канцеларијски материјал. Помоћи својој матичној кући и на овај конкретан начин, остаје трајан задатак овог синдиката у будућности.

Београд, 11.07.2019.                                                                                                                                                                                                                                 Синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић