Господине Вучићу именујте нераднике

Када се дешавају страначка окупљања, теме су првенствено страначке али када је у питању одобрење највишег органа СНС-а свом председнику г.Александру Вучићу, будућем премијеру око формирања будуће Владе Р.Србије, теме су много шире и бројније и дотичу се бројних сегмената рада министарстава. Вероватно по том сценарију, г.Вучић је изјавио да око 750 чланова синдиката (вероватно је мислио на синдикалне функционере) ради свој редован посао један сат дневно а прима плате по 150.000 динара месечно. Ова изјава је многе шокирала и у јавности али у МУП-у, па сматрамо да се преко ње не сме олако прећи. Наравно да на Главном одбору СНС-а није било ни места ни времена да се детаљно опише оваква аномалија (ако је тачна) јер је познато да полицијска плата полицајца на улици једва да прелази петину поменуте суме коју, наводно, добијају синдикални функционери. Додуше, јавна је тајна да неколико синдикалних првака добијају новчани додатак од својих синдиката, али број тих колега се може избројати на прсте једне руке.

Морамо истаћи да је податак који је изнео најобавештенији политичар у Србији, био и за нас из Београдског синдиката полиције и полицијских старешина једноставно несхватљив и, наравно, апсолутно непознат. Било је паушалних изјава појединаца из редова неких од двадесетак синдиката у полицији који су давали некакве фантастичне и неутемељене изјаве у јавности које се умногоме подударају са изјавом г.Вучића, али је потпуно неприхватљиво да је окружење будућег премијера прихватило и сервирало тако добијене податке своме шефу без детаљне провере (ако је заиста дошло до података на такав начин).

Због мира у кући тј. првенствено у МУП-у, неопходно је до детаља испитати овај део излагања г.Вучића. То би био један од првих задатака за новог министра унутрашњих послова пре него што пређе на озбиљну, детаљну и дубинску реформу МУП-а Р.Србије. Аномалије у раду полицијских синдиката (уколико се покаже да их има), морају се брзо и ефикасно решавати а прави посао су реформe које морају да буду  у фокусу и руководства МУП-а али и синдикалних организација, јер, то се не сме заборавити, сви смо ми партнери на истом задатку.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић