Не злоупотребљавајте синдикате!

Да се и синдикат може злоупотребити када се жели да се оцрни колега, пример је недавна изјава Вељка Мијаиловића, председника Полицијског синдиката Србије коју је дао РТ Војводина. Реч је о наводно лошем стању у ПС Мали Иђош где се на тапету синдикалаца из ПСС-а нашао помоћник начелника ПС Јовица Ходак. У целој тој мучној вишегодишњој причи, колега Ходак је мета председника синдикалне групе ПСС-а Александра Бауцала, иначе  такође помоћника начелника ПС М.Иђош, који је искористио појављивање председника свог синдиката на телевизији како би додатно оцрнио свог колегу.

Колегама из Сектора унутрашње контроле, иако су професионалци који морају по службеној дужности да реагују на сваку пријаву из полицијских јединица, сигурно је „преко главе“ дојава и пријава из ПС Мали Иђош. Наравно, све су уперене против мученога Јовице и, како се увек на крају испостави, све су неосноване. Донедавно, до доласка новог начелника када је стање у овој ПС нормализовано и полицијски рад тече на завидном нивоу, стањем у овој малој ПС бавио се и начелник ПУ Суботица па и ранији начелник Управе полиције МУП-а. Резултати провера и контрола били су исти као и када су их вршиле колеге из СУК-а, а Јовица Ходак је више пута награђиван за свој рад, једном и наградом министра.

С друге стране, кухиња на челу са помоћником начелника Бауцалом не мирује: подносе се чак и кривичне пријаве против Јовице „поткрепљене“ лажним сведочењима, изводима из строго поверљивих докумената и сл. Оно што је посебно занимљиво, председник СГ ПСС, речени Бауцал константно врши притисак на полицијске службенике који су чланови Независног синдиката полиције, а својим иступањем на ТВ-у том непримереном притиску се индиректно придружио и „вечити“ председник ПСС-а Вељко Мијаиловић. Зашто НСП није стао у одбрану својих чланова, то је питање за колеге из овог репрезентативног синдиката, а СПИПС стаје у одбрану принципа слободног избора синдикалне организације.  Такође, стајемо у одбрану истине, квалитетног рада сваког колеге кога неосновано нападају као што је то случај са Јовицом Ходаком, јер тиме бранимо и углед целе полиције што је једна од првих обавеза сваког синдиката у МУП-у.

Синдикат полиције и полицијских стрешина
председник Блажо Марковић