Ново име нашег синдиката

На Скупштини Београдског синдиката полиције и полицијских старешина, одржане 11.10.2014. године, донета је одлука о промени имена синдиката који ће се убудуће звати СИНДИКАТ ПОЛИЦАЈАЦА И ПОЛИЦИЈСКИХ СТАРЕШИНА. Више је разлога за помену имена овог синдиката који се показао, за мање од годину дана постојања, као аутентични заштитник права свих припадника Министарства унутрашњих послова Р.Србије. Дакле, СВИХ запослених а не само оних који раде на подручју Београда. Таква наша активност није остала непримећена и наш синдикални сајт је био најпосећенији од свих синдикалних сајтова у полицији. Искрени однос према проблемима, давање конструктивних предлога за дилеме које се јављају и код запослених али и код пословодства, бескомпромисан став према свима који блате часни посао полицајаца – то је оно што је привукло хиљаде колега да се заинтересују за наше постојање и да пожеле да постану наши чланови. Код неких од њих, приметили смо мали отпор према делу назива синдиката „београдски“ и, не желећи да лимитирамо наше активности деловањем само на подручју главног града, тај део назива синдиката смо избацили.

Разлог за промену дела старог назива „полиција“ у „полицајци“ произилази из програмског опредељења нашег синдиката, да се првенствено обраћамо појединцу, колеги, а не институцији – полицији. Колега и његови проблеми, статус у служби али и стандард његове породице су били а биће и убудуће, центар наше преокупације и нашег деловања. Што се тиче бриге о полицији у целини, то је првенствено задатак руководства, а наше је право да дајемо своје примедбе и замерке уколико нам не одговара правац у коме наше министарство иде.

Дакле, ново име синдиката са старим програмом је шанса да још боље организујемо чланство састављено од колега који раде и у Београду и ван њега, да пружимо руку колегама са југа, запада, истока и севера Србије и да се синдикална борба по програму нашег синдиката доследно спроводи на територији целе Републике. У то име – срећно нам ново име синдиката!

Синдикат полицајаца и полицијских старешина
председник Блажо Марковић