Отворено писмо Министру, г. Небојши Стефановићу

Министарство унутрашњих послова
Кабинет министра Министар г. Небојша Стефановић
Поштовани г.Стефановићу,
Чланови Синдиката полиције и полицијских старешина са задовољством су примили вест да је мандатар нове Владе г. Александар Вучић предложио Вас да и у наредне четири године будете на челу МУП Р.Србије. Такав истински конструктиван избор будућег премијера је и потврда Ваших досадашњих залагања за променама у полицији Србије, уз настојање да се реформе, које су увелико почеле, наставе у још већој мери, све у циљу остваривања још вишег нивоа безбедности државе Србије и њених грађана у овим турбулентним временима. Ваш избор, који је сасвим сигурно неминован, потврђује и орјентацију нашег синдиката коју смо спроводили у протекле две године кроз грађење партнерског односа са Вама и челним руководиоцима МУП-а. Јер, свим добронамернима је јасно да од сучељавања и саплитања реформи у полицији нема никаквог бољитка, већ таквим деструктивним поступцима може да се доведе у питање укупна безбедносна ситуација у Србији која највећим делом почива управо на припадницима министарства којима ћете Ви бити на челу у наредном периоду. Са жељом да се у наредном периоду, осим безбедносних задатака, решавају још у већој мери и питања стандарда припадника полиције, желимо Вам пуно успеха на професионалном али и личном плану.
председник
Блажо Марковић