ПИТАЊА И ПРЕДЛОЗИ ЗА САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА БЕОГРАДСКОГ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ И ПОЛИЦИЈСКИХ СТАРЕШИНА И РАДНЕ ГРУПЕ МУП-а КОЈИ ЈЕ ЗАКАЗАН ЗА 11.05.2015. ГОД.

Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Кабинет министра
Државни секретар Милисав Миличковић

1. Због чега је изостао традиционални првомајски уранак припадника МУП-а на простору СЦ Макиш?

1. Због чега су поводом 1. маја, празника рада СВИХ запослених у МУП-у, у Бор позвани само челници два репрезентативна синдиката у полицији, док су остали синдикални представници припадника Министарства изостављени? Да ли је то нова пракса избегавања комуникације министра са челницима нерепрезентативних синдиката?

1. Видимо да је у новој реорганизацији Министарства иницијатива СПИПС да ПТЈ се припоји САЈ-у доживела пуну афирмацију. У том контексту интересује нас судбина друге наше иницијативе која се односи на припајање Бригаде полиције ПУ Београд, саставу Жандармерије.

1. Иако је јасно да садашње руководство МУП-а није ни на који начин одговорно за “случај” Александре Панџе,доскорашњег командира Полицијског одељења Гргуровци у ППУ у Сремској Митровици, ипак би било добро да се то шиканирање самохране мајке једноставно прекине и да правда буде задовољена, а случај да добије свој логичан завршетак.

1. До сада је Синдикат полиције и полицијских старешина поставио овој радној групи око 300 питања а на многа од њих или нисмо уопште добили одговоре или су давани „pro forma“ или су били непотпуни, или су се прозвани проглашавали ненадлежнима, а било је и одговора који нису давани због наводне службене тајне. Напомињемо да ћемо у будућности се враћати на раније постављена питања, док не добијемо задовољавајуће одговоре.

1. Докле је стигла активност државног секретара МУП-а Милисава Миличковића да се заустави исељавање колега који су добили станове на чување док су били припадници Савезног СУП-а?

Београд, 04.05.2015.