ПОМОЋ МУП-а И ДАЉЕ РАСТЕ

Све медијске куће истакле су напоре, између осталих, и припадника Жандармерије, ПТЈ-а, ПУ Београд, САЈ-а а у центру пажње су били и курсисти и руководиоци курса из Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, као и полазници специјалистичке обуке за усавршавање полицијских службеника. Обе ове стручне институције делују у оквиру Управе за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку и уз постицај старешина ове јединице, наше колеге (као и они који ће то ускоро постати), цео петак и суботу када је било најкритичније, били су на насипима код Шапца. Није се знало за умор, није било паузе већ се радило без престанка да се главни град Мачве одбрани од водене стихије у чему се и успело са стотинама волонтера, припадницима Војске и других спасилаца. Међу тим јунацима били су и припадници Управе за исхрану и смештај, који су такође давали свој врло важан допринос целокупној логистици на лицу места.

Ни у позадини се није седело скрштених руку. Наше колеге из Новог Сада и чланови нашег синдиката, Илија Блажић и Владо Поповић су иницирали новчану помоћ из МЗ Госпођинци за пострадале у Крупњу, а такође је још један шлепер флаширане воде, на њихову иницијативу, отишао према Крупњу. Све похвале заслужио је и адвокат Мики Живковић који је заједно са пријатељем Дејаном Чолићем обезбедио 50 пари борбених патика из производње „Миле Драгић“ за полицајце који се боре са водом у Крупњу.

Ово су само наша тренутна сазнања, јер многе информације о помоћи коју наше колеге или иницирају или непосредно пружају, једноставно нам нису доступне али најбитније је да помоћ из редова МУП-а непрестано расте.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
председник Блажо Марковић