Председнику Вучићу – највише одликовање

ИНИЦИЈАТИВА

Председнику Вучићу – највише одликовање

СПИПС има велику част да поднесе иницијативу надлежним државним органима и телима, да се председнику Републике Србије господину Александру Вучићу, додели највише државно признање – одликовање због изузетних заслуга у борби против Ковита 19 којој се крај назире у нашој земљи управо захваљујући његовим беспоштедним, даноноћним напорима. Одлучност и ефикасност, брзина деловања и највиши могући ниво сарадње са најбољим српским медицинским експертима, само су део ангажовања председника Србије. Дугогодишње дубоко промишљено стварање међународног пријатељства дошло је до изражаја баш у овим тешким тренуцима по нашу земљу јер су нам ти пријатељи, а посебно НР Кина, прискочили у помоћ у прави час, у тренуцима када је Корона запретила да на овим просторима крене путем италијанског и шпанског сценарија смрти.

Колико је разговора, договора и контаката морало да се учини како би се набавили респиратори без којих би се вишеструко повећао број преминулих – то зна само председник Србије. Колико је требало спретности и вештине да се, у целом свету панично тражена опрема и заштитна средства, нађу управо у нашој земљи, чак извесне количине и као донација кинеских, руских и европских пријатеља господина Вучића. Такође, колико је дипломатије, али и залагања сопственог председничког ауторитета требало да се наши грађани расути по свету, организовано врате у земљу матицу.

И све то је само део беспоштедне борбе против Ковида 19 коју је предводио, коју предводи и коју ће до краја предводити први човек српске власти и народа. Истовремено мора се истаћи да ова борба против смрти није, као што злобници подмећу, мотивисана стицањем политичких поена, већ је главни и једини мотив опстанак Србије, опстанак живота њених грађана. У том сукобу болести и живота, значајан је и допринос колега из јавне безбедности: њих близу 200 се заразило короном а на жалост, седморица полицајаца је преминуло.

Све ове напоре – и стручњака и полиције и комплетног здравства а посебно несебично ангажовање председника Вучића – народ Србије је дубоко разумео и поздравио, што је потврдила и недавно спроведена анкета по којој се више од 90% испитаника слаже са спроведеним мерама сузбијања епидемије короне.

Због свега тога, очигледно је да би иницијатива овог синдиката морала да има одјека код надлежних институција које би, опет, морале да сагледају до краја улогу и удео који је председник Вучић имао и има у сузбијању ове епидемије, да сагледају његово беспоштедно настојање да живот победи, а не вирус. И зато јасно и гласно предлажемо: председнику Р.Србије г. Александру Вучићу доделите највише могуће признање – одликовање јер је то вишеструко и ван сваке сумње – вишеструко заслужио.

Београд, 27.04.2020.