ПРИЈЕМ КОД МИНИСТРА, БЕСКАМАТНИ КРЕДИТИ…

Већ три године Синдикат полиције и полицијских старешина тражи да се састане са министром г. Стефановићем. Бројне захтеве за овај сусрет смо постављали на састанцима радне групе Министартсва и овог синдиката (сваког 10. у месецу), али без резултата. Наравно да имамо разумевања за бројне обавезе министра, јер све турбуленције у држави и друштву се на овај или онај начин, или пак, директно преламају кроз унутрашње послове Србије. Ипак, сматрамо да је крајње време да се реализује овај сусрет и због тога овај захтев, поред дописа упућеног Кабинету министра и г.Стефановићу лично (10.11.2016.), објављујемо и на нашем сајту, како би био доступан и свим запосленима у МУП-у.

Наша жеља да се лично састанемо са министром унутрашњих послова условљена је програмом нашег синдиката који је првенствено усмерен на сарадњу, а не на изазивање сукоба и сучељавања са врхом МУП-а и да се на тај начин стичу јефтини поени популарности те на основу тога повећавати број чланова. Због свега тога нам је тешко разумљива немогућност да се састанемо са министром и сачинимо обострано користан и прихватљив споразум о сарадњи које већ поседују бројни синдикати у МУП-у. Напомињемо да смо били један од ретких, ако не и једини синдикат у полицији који је својевремено био против штрајка у МУП-у, јер сматрамо да штрајк (осим у изузетним околностима) није конструктиван приступ решавања проблема којих има у министарству (као и свуда у животу), што се показало као оправдан и трезвен приступ.

Такође, желећи да дамо допринос олакшању материјалног положаја запослених (који је знатно отежан у последње време због наслеђеног катастрофалног стања државне касе), основали смо Фонд за давање бескаматних кредита својим члановима.  Наравно, биће то у складу са могућностима наше синдикалне касе и те позајмице не могу да се мере са банкарским позајмицама, али овде није реч о заради путем камата (којих нема) већ о солидарности са колегама. И ова активност СПИПС-а је једна врста хватања корака са напорима Министарства и државног врха да се преброди овај тежак период за све запослене у МУП-у, али и у целој земљи. Таквих напора овог синдиката биће и убудуће, али је неопходна и непосредна сарадња са првим човеком – министром г. Стефановићем.

председник Блажо Марковић