Подметања, трачеви и полуистине

Подметања, трачеви и полуистине, скидање одговорности са себе и њено приписивање другом – поново су на политичко-полицијској сцени Србије. Наравно, ради се о наводном прислушкивању председника Србије г. Томислава Николића и реакцијама које је та вест изазвала у јавности. За Београдски синдикат полиције и полицијских старешина је важније од распетљавања ове афере јавно залагање да сви који стварају афере унутар  Министарства унутрашњих послова Р.Србије, изађу са уверљивим доказима за своје тврдње, јер је крајње време да се престане са оптужбама и блаћењем полиције без доказа. Бар је нама у МУП_у јасно, када то већ није објашњено јавности, да је Уредбом о безбедносној заштити заштита председника Републике додељена БИА-и. Такође БИА-и је обавезна да по важећим прописима Републике Србије информише о таквој појави Биро за координацију рада служби безбедности, посебно уколико МУП Р.Србије крши неки безбедносни пропис. И то мора да се уради унутар службе а не да се тенденциозно сензационалистичке информације пласирају преко средстава јавног информисања.

Овај случај који данима пуне странице и „жуте“ али и тзв. озбиљне штампе и осталих медија је она кап која је препунила чашу нашег стрпљења и мислимо као и највећи број колега у Министарству, да се коначно мора одговарати за јавно изречене оптужбе без доказа или радње којима се срамоти целокупна полицијска професија. Не сме се више дозволити повлачење по блату полиције и полицајаца и то још од стране сопствених колега, јер грађани нису заслужили да стрепе од непостојећих покварених полицајаца или од незаконитог прислушкивања својих средстава комуникације.

Нас као синдикат али и све поштене припаднике Министарства не интересују било какве закулисне радње, већ смо се борили а то ћемо чинити и убудуће, за честитост полицијског посла, за колеге које свакодневно све своје снаге стављају у службу грађана  штитећи њихове животе и њихову имовину. Одбијајући најновија подметања и нечасне и незаконите поступке појединих колега, још једном се залажемо за одлучне правне и дисциплинске мере против свих аутора неодговорних и злонамерних радњи, посебно када потичу  од припадника полиције, дакле колега који су задужени да спроводе и поштују закон.

Ако се тако не учини, актери ове афере остаће у мраку, политичари ће отићи на друге дужности а мрље на служби јавне безбедности и мрље на колегама који су окаљани, ће остати. И то је оно што Београдски синдикат полиције и полицијских старешина неће и не може да дозволи.