РЕШИТЕ И „МАЛЕ СЛУЧАЈЕВЕ“

Министарство унутрашњих послова Р.Србије
Кабинет министра
Министру Небојши Стефановићу

Поштовани,

Недавно је Влада Р.Србије прославила на достојан начин годишњицу рада и међу бројним ресорима који су бележили добре резулате са доласком новог руководства било је и Министарство унутрапшњих послова. Знамо да је у протеклој години пред Вама и Вашим сарадницима било изузетно много великих и крупних задатака који годинама нису решавани и знамо да сте Ви одлучно кренули довођења у ред бројних сегмената рада у полицији.

Ипак, сматрамо да садашње руководство има не мањи задатак да се позабави и неславном заоставштином претходног руководства, тзв. „малим случајевима“ о којима је наш синдикат већ обавештавао и своје чланство али и остале припаднике МУП-а. Ради се о случају командира полицијског одељења Гргуровци у ПУ Сремска Митровица Александри Панџи, која је, иако оцењена од свог начелника као добар радник, пребачена на знатно ниже и лошије плаћено радно место. Ово беспризорно и цинично насиље над колегиницом започело је самим почетком прошле године, дакле пре преузимања руковођења МУП-ом од Ваше стране. Још је старији случај помоћника начелник ПС Мали Иђош Јовице Ходака о коме смо такође обавештавали колеге, а који траје већ више година. Колега Ходак се нашао на мети синдикалног руководиоца другог синдиката од оног у који је Ходак учлањен, и против њега „пљуште“ пријаве Сектору унутрашње контроле. Проверама нису утврђене никакве неправилности али се прогањање овог руководиоца и даље бесомучно наставља и нико да прекине тај зачарани круг насиља.

Ту и лежи срж нашег обраћања Вама г. министре! У оваквим случајевима је само потребно Ваше ауторитативно деловање како оваквих случајева не би било, чиме би се међуљудски односи у поменутим (али и другим) јединицама вратили у нормалу, а тамо где су прекршени право и правда неопходно је да се, што пре, све сведе у норме закона и интерних правила Министарства.

Београд, 05.05.2015.