САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 13.01.2016.

Овим путем као Синдикат полицајаца и полицијских старешина упућујемо подршку целокупном Министарству унутрашњих послова, имајући у виду да је неоспорно на делу покушај дестабилизације Министарства унутрашњих послова на челу са министром Небојшом Стефановићем. Овакав чин је неоспорно дело појединаца који злоупотребом службеног положаја каљају углед целокупног министарства и оних часних појединаца који извршавају своје службене задатке.

Министарство унутрашњих послова мора у потупуности истражити овај случај. Упозоравамо да овакво деловање директно подрива основни атрибут државности, а то је безбедност која, као функција има за циљ без обзира на друштвено уређење, политички систем и облик власти, заштиту одређених вредности. Ове вредности директно утичу на опстанак и функционисање друштва у целости.

Оваквим чином директно је угрожен или се покушава урушавање једног од стубова заштите државности и заштитника виталних вредности друштва. Оваква субверзивна делатност коју спроводе маркетиншки стручњаци – као елементи деловања у спрези са унутрашњим факторима објекта деловања, представља не само пуко представљање угрожености слободе и демократичности, већ се оваквим чином неоспорно упућује порука целокупном друштву, а са једним циљем – стварања неповерења у безбедоносни систем, стварање страха, панике и хаоса.

Београд, 13.01.2016.

Члан председништва