САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 23.03.2017.

Текст овог саопштења је у целини упућен Министру унутрашњих послова Р.Србије г. Небојши Стефановићу како би се и он, поред нашег чланства и посетилаца нашег сајта, информисаo о прљавој политичкој кампањи коју преко наших леђа, води В.Мијаиловић и његови послушници.

Обраћам Вам се у своје лично име, ја Блажо Марковић, полицијски службеник МУП Р.Србије од 1984. године јер сам на овај корак принуђен због бесрамних лажи мојих вајних синдикалних колега из Полицијског синдиката Србије. Реч је о подметачини да сам ја члан Српске напредне странке јер сам 18.03.2017. године био са својим пријатељима на промотивном скупу те партије у Новом Саду. О овоме је наш синдикат већ објавио саопштење за јавност на нашем сајту, где су истакнути и разлози овакве прљаве и недопустиве игре са мојим интегритетом, па и мојим приватним животом. Такође је наглашено да ничија симпатија ( не и чланство) за било коју партију не сме да буде мета критике и лажи.

Оно што желим од Вас јесте да дате налог Сектору унутрашње контроле МУП-а да до детаља истражи моје наводно ангажовање, односно чланство, у било којој партији током мог 33-годишњег рада у полицији. Јавно саопштавам да, уколико се тврдња ПСС-а и њеног председника Вељка Мијаиловића покаже као тачна, напустићу моментално полицију без права на пензију. Али, такође тражим да иницијатори ове циљане лажи повуку најозбиљније дисциплинске и радне последице, а што се законских санкција тиче, ја ћу се преко тужилаштва и суда за то побринути у складу са позитивним законским прописима. У овом контексту, хтео бих да нагласим, да осим мене, “шикану” трпе и бројни чланови синдиката коме сам ја на челу. Исто се догађа и са мојом породицом, забринутом за моју безбедност, јер лажи које износи ПСС нису ни мало наивне.

Поштовани г. Стефановићу,

Доста је било лажи и подметачина, не само ових у синдикалним круговима! Са таквом загађујућом атмосфером и у МУП-у али и у друштву се мора прекинути, људи који је форсирају морају за то да одговарају, макар се звали и Вељко Мијаиловић. Те креатуре неће успети да успоре, а некмоли да зауставе реформе у држави и у МУП-у, које сада добијају своје јасне облике и које ће, упркос свему на крају и победити. Са жељом да се истрага  коју захтевам, спроведе што систематичније и, уколико не пружи резултате које толико жели ПСС, тражим да се иницијатори харанге против мене али и против СПИПС-а у целини, примерено казне.

Београд, 23.03.2017.