САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – Београд, 31.03.2014.

Господо синдикалци,

grb1Зар сте запоставили основно начело синдикалне етике или сте заборавили на чињеницу да је основни постулат или први став или аксиом синдикализма, да се мора штитити колега, код нас је то припадник МУП-а, па макар он имао и уговор о делу на шест месеци, све док му се не докаже кривица, односно пропуст, или шта већ.

Зар вас је толико уплашио глас руководилаца, који су колегу Почучу оставили без посла. Који су ишли „низ длаку“ јавности, као што политичари и иначе свакодневно раде.

Или иза свега постоји ваша намера да ухватите прикључак са будућим врхом МУП-а, па је онда најсигурније ћутати, држећи се става „у ћутању је спас“ и пустити колегу „низ воду“.

Ипак, морате да знате да ће истински челници МУП-а, за које се надамо да ће ускоро бити постављени, разликовати истинске борце за квалитетније Министарство, за ефикаснији рад, за задовољније припаднике МУП-а.

За разлику од оних, који се на први знак могућег сукоба са старешинама повлаче у „мудро ћутање“, Београдски синдикат полиције и полицијских старешина тако никада није и никада неће поступати.

Београд, 31.03.2014.

Београдски синдикат полиције и полицијских старешина
Блажо Марковић