САОПШТЕЊЕ ЗА КОЛЕГЕ

Поштоване колеге,

У обавези сам да вас обавестим о извесним догађајима који уносе не малу забуну у наш синдикални рад, јер су неки синдикалне организације у МУП-у злоупотребили међусобно колегијално поверење.

Као што је свима познато, Београдски синдикат полиције и полицијских старешина је у протеклом периоду искорачио са низом озбиљних саопштења, односно обавештења и корисних иницијатива. Наш циљ је био унапређење рада и безбедности припадника МУП-а.

Ради постизања што бољих ефеката, а по захтеву Кабинета министра унутрашњих послоа и у договору са Министром, сви наши дописи, којима се обраћамо Министру, су требали да буду дистрибуирани искључиво у оквиру интерне комуникације између Београдског синдиката полиције и полицијских старешина, Министра, Кабинета министра и радника МУП-а. Није било предвиђено да се пре одлуке донесене на највишем нивоу са тим обавештењима и иницијативама упознаје и остала шира јавност.

Будући да су се дописи нашег синдиката бавили искључиво унапређењем услова рада припадника МУП-а, подсећањем на обећања дата од стране руководства МУП-а у претходном периоду, залагањем за законом утврђена права радника МУП-а и обавезе органа управе према својим запосленима, као и упорно инсиситирање на испуњавању обавеза министарства према својим запосленима за заслуженим новчаним принадлежностима, било је неопходно да се обезбеди извесна дискреција ради успешног окончања активности. Новинари би свакако били обавештени о свему томе чим би се о томе постигао договор.

Злоупотреба коју су начинили друге синдикалне организације, се састоји у томе што су ту интерну коресподенцију копирали и под свијом именом објављивали на својим интернет сајтовима и приписујући их себи, уносили забуну међу запослене у МУП-у. Непријатности смо имали и ми, Београдски синдикат полиције и полицијских старешина, у процесу постизања договора са Кабинетом министра, а у корист колега полицајаца. Наши саговорници су постављали питање, како то да су наши договори познати и према договора. Тиме су сви, а пре свега припадници МУП-а оштећени, јер, ако је иком познато шта је то интерна комуникација, то је онда полиција.

Овакво понашање неких синдикалних организација у полицији, поставља питање да ли су они припадници полиције или неке невладине организације.

Београд, 03.06.2014.

grbBSPPSБеоградски синдикат полиције и полицијских старешина
 Председник
 Блажо Марковић