СИНДИКАЛЦИ КАО СУДИЈЕ!

Бити тужилац, па и судија око догађаја који је још у фази предистражних радњи – манир је једног од челника репрезентативног синдиката у полицији. Да би све било још апсурдније, тај исти челник и тај исти синдикат жестоко реагују када неко други „пресуди пре пресуда“, што су брзометно заборавили у случају који је тренутно актуелан посебно међу онима којима не одговара реформаторски смер у полицији. Наравно да је овакво понашање крајње некоректно, па зашто не истаћи, и незаконито и то од колега који би требали да имају законе у малом прсту, јер од спровођења закона и живе. С друге стране, те исте колеге су превиделе, наравно намерно, да је Сектор унутрашње контроле одмах по обелодањивању случаја који сам по себи није вредан детаљног описивања, покренуо интерну истрагу која још увек траје. Вајни синдикалци су, уместо да похвале тренутно реаговање МУП-а на наводно незаконито догађање, сасули дрвље и камење на министарство и његове челнике. Мотив да се буде што чешће присутан у медијима је легална жеља али се то не сме чинити на начин како то чине ови синдикалци који сваки догађај, било истинит или не, сваки трач па и сваку огољену лаж којој је извор у МУП-у, пласирају у јавност као истину и као део своје борбе за апсолутном истином чији су они првосвештеници. Овога пута су отишли и корак даље, осуђујући поједине функционере, квалификујући њихово понашање као незаконито иако истрага, врло озбиљна и професионална и даље траје. А можда је узрок свему томе управо чињеница да су ти функционери део актуелне власти која није никако по вољи синдикалним челницима овог синдиката који тежи да пресуђује свима а посебно политичарима странке на коју су они алергични.

Срећом, инспектори Сектора унутрашње контроле МУП-а су имуни на овакве политичке острашћености и једино што треба јесте да морамо да их оставимо да на миру доведу до краја истрагу коју појединци упорно стављају на колосек политике. На жалост, ти појединци су синдикалци из наших редова.