СИНДИКАЛНА СРАМОТА ПСС-А!

Текст овог саопштења је у целини упућен и Председнику Владе Р.Србије г.Александру Вучућу и Министру унутрашњих послова Р.Србије г. Небојши Стефановићу како би се и они, поред нашег чланства и посетилаца нашег сајта, информисали о прљавој политичкој кампањи коју преко наших леђа, води В.Мијаиловић и његови послушници.

Сви смо сведоци да је прљава кампања опозиционих странака у току, али оно што нисмо могли да верујемо јесте да се у њу укључују и синдикати из полиције. И то, да брука и срамота буде већа, ради се о Полицијском синдикату Србије који има статус репрезентативности. А како “репрезентује” оне од којих годинама узима дебеле паре, тј. чланарине, показали су на свом сајту где су неовлашћено објавили моју слику у друштву са г.Ђорђем Гачановићем, уз убитачно лажљив коментар, због чега Вам се и обраћам.

Оно што “жуља” колеге из ПСС-а и њиховог вечитог председника Вељка Мијаиловића, је моје присуство промотивном скупу Српске напредне странке за избор председника Републике у Новом Саду 18.03.2017. године. Нису се Вељкови јуришници нимало устручавали да измишљају моје чланство у партији чији сте Ви председник, уз “озбиљно” упозорење да је законом па чак и Уставом Србије забрањено припадницима полиције чланство у некој партији (како су само доследни и како све знају када желе некога да понизе бесрамним лажима!). Али им ова прљава подметачина није успела, јер ја никада нисам био члан ни једне странке, па чак и оног “обавезног” Савеза комуниста. Што се тиче грађанина који је, на његову несрећу снимљен заједно са мном, тај баксузни Ђорђе јесте члан нашег синдиката и у њему саветник за медије, али није припадник МУПР Србије. Ово је и прилика да саопштим да сходно нашем програму, добар део наших чланова нису и чланови МУП-а.

Сада се поставља логично питање због чега је објављена спорна приватна фотографија, за чије објављивање ПСС није имао моје одобрење и због чега ће и сносити законске санкције? Наравно да је у игри, не само моје дискредитовање кроз наводно кршење закона, већ и дискредитовање СНС-а, односно министра Стефановића. Без много околишања, за министра је у пропратном тексту на сајту ПСС-а “пророчки” речено, да се неће око овог случаја огласити, јер ће, наводно, као и много пута до сада по ПСС-у, бити без аргумената. Цела ова мутна работа очигледно иде на воденицу опозиционих кандидата за председнички положај, али овај напад разоткрива још једну, нама врло битну појаву. Наиме, последњих месеци грађани који су били предмет рутинских полицијских контрола, а имали су код себе значке нашег синдиката, директно су малтретирани, значке су им одузимане и сл. Чак је приликом безразложног претреса једног грађанина са нашом значком, а који је имао у свом возилу и више Ваших предизборних плаката, изречен читав низ увреда на Ваш рачун, тако да се тај грађанин и нама обратио жалећи се на непримерено понашање колега у униформи. Заправо, из истог разлога и Вама ће се писмено обратити саветник председника СПИПС-а Стеван Ђокић, уз молбу да заштитите и њега али и остале чланове овог синдиката, од континуираних насртаја на чланство синдиката који се определио за сарадњу и свесрдну помоћ у реализацији реформи у полицији.

Што се мене лично тиче, као професионални полицијски службеник дуже од три деценије, знаћу сам да заштитим како себе тако и своје право да имам свог политичког фаворита. То ми нико, па ни велики “демократа” Вељко Мијаиловић неће и не може забранити својим бесрамним кампањама и саопштењима.

Београд, 22.03.2017.