УРЕДБУ О СТАНОВИМА ДОНЕТИ ШТО ПРЕ

Следећи своја програмска начела, која садрже и критике али и предлоге за унапређење животног стандарда запослених у МУП-у, СПИПС се обратио министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић следећим дописом:

Поштована,

Синдикат полиције и полицијских старешина је принуђен да Вам се обрати са молбом коју су овом синдикату упутили полицајци стационирани у Медвеђи који, иако легално усељени у станове у овом граду, још увек годинама плаћају држави закуп за станове у којима легално бораве. Реч је о документу чији је радни назив Уредба о решавању стамбених питања запослених лица у државним органима а која на свој коначан облик и усвајање чека већ пуних осам (?) година.

Доношење ове уредбе, која је у искључивој надлежности министарства коме сте Ви на челу, има пуну подршку у Министарству унутрашњих послова Р.Србије и од стране руководства и од запослених, а тако је и у другим министарствима Владе, јер је нерешена стамбена ситуација за многе наше колеге „ноћна мора“ која захтева брзо и ефикасно решење. Због свега тога овај синдикат се залаже да Ви лично уложите свој ауторитет код својих сарадника како би поменута уредба била донесена што пре и што квалитетније.

Сигурни смо да је свим члановима Владе Р.Србије итекако добро позната катастрофална стамбена ситуација у којој се налазе запослени у државним органима а посебно у МУП Р.Србије. Веома је тешко полицајцу да преживљава са 350-нак евра месечно, да плаћа подстанарски стан, подиже децу итд. У последње време је држава доста учинила на побољшању живота и рада запослених у полицији, али је стамбено питање оно које и даље мучи многе, посебно у великим градовима, где су и највећи радни изазови за припаднике полиције.

Због свега тога молимо Вас да изађете у сусрет молби нашег синдиката и, што је још важније, наших колега широм Србије, јер пример полицајаца из Медвеђе је овде наведен само као илустрација проблема који предуго траје и није ограничен само на овај град нити само на наше министарство. Уздамо се у Вашу, више пута доказану ефикасност, и очекујемо брзо доношење поменуте уредбе.

Београд, 11.10.2018.