ВЕЛИКО СРЦЕ ВОЈИСЛАВА ПОПОВИЋА-ПОПИЋ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ВЕЛИКО СРЦЕ ВОЈИСЛАВА ПОПОВИЋА-ПОПИЋ

Да пандемија корона вируса, која нам условљава ритам свакодневног живота, има и своју (условно речено) позитивну страну, потврда су бројни примери помоћи суграђанима, пожртвовања, донације итд. Овим примерима човекољубља и помоћи својим суграђанима придружио се и координатор Синдиката полиције и полицијских старешина из Чачка Војислав Поповић-Попић.

Овај наш члан је међу својим суграђанима у Чачку, поделио летке којима их обавештава да ће свима бесплатно донирати по један литар асепсола намењеног дезинфекцији простора у којима живе. Пошто се ова хемикалија мора доста да разређује, јасно је да ће Чачани имати овог средства за вишекратну употребу у својим животним срединама. Господин Поповић, иначе власник аутоцентра, посебно је за чланове синдиката чији је и он припадник, определио по чак 10 литара асепсола, затим нафту по регресираној цени од 100 динара за литар а у својим пословним просторијама понудио је да се бесплатно изврши 300 бесплатних техничких прегледа возила чланова овог синдиката. (Тржишна цена техничког прегледа просечних путничких возила је од 3.500 до 4.000 динара).

Пример из Чачка је део стратегије Синдиката полиције и полицијских старешина да његови чланови помогну колико је у њиховој могућности, грађанима у борби против заразе која влада и Србијом али и целим светом. Пре одређеног времена, на овом месту смо обавестили јавност о нашим члановима – добровољцима који су отишли да бесплатно раде на граничном прелазу Сот а сада се у активност непосредне помоћи грађанству укључио и господин Поповић. Орјентација СПИПС-а биће и даље изналажење начина да се помогне становништву, на све могуће начине. Уосталом, то је и дужност коју су многи грађани Србије вољно прихватили јер без солидарности ћемо тешко видети
„светло на крају тунела“ , односно крај ове пошасти која је захватила цело
човечанство.

Београд, 05.04.2020.