Злурадост не води никуда

Да је лакше бавити се небитним стварима и оговарати колеге преко фејсбука, доказ је и писаније маргиналног и тотално непознатог синдиката полицајаца из Бајине Баште који су се, поред тога, определили за тотално незакониту активност како би урушили углед Синдиката полиције и полицијских службеника. Наиме, изнете су ничим поткрепљене тврдње да се наше синдикалне значке дају криминалцима, да се не врше провере лица којима се дају или, чак, да се наше значке фалсификују.

Ова гомила глупости и произвољних тврдњи и измишљотина, наравно, захтева и одговор тим вајним синдикалним активистима који, између осталог, иако раде у служби којој је закон стално на дневном реду, не познају ни онај закон који се односи на проверу лица. Па да их поучимо: нико нема из синдиката право да проверава будуће чланове јер му то брани Закон о заштити личности тзв. „Шабићев закон“ а запрећена казна у случају злоупотребе иде и до 10 година затвора. Ми у СПИПС итекако пазимо коме додељујемо нашу синдикалну значку а доказ је – ово је деманти друге написане глупости синдикалца из Б. Баште – да је ималац наведене значке бр.230 за коју они тврде да је лице са оне стране закона, угледни привредник који поседује развијену превозничку фирму са бројним камионима, који је желео да куповином значке почасног члана помогне наш синдикат.

Али оно што је најинтересантније у овој својеврсној прљавој интриги јесте да је наша значка објављена на фејсбуку овог синдиката а претходно је снимљена у службеним просторијама ПС Сурчин. Наиме, колеге из ПС Сурчин одузеле су коректно и по прописима ову значку како би јој проверили аутентичност. Све се дешава током ноћи и ујутру је значка враћена имаоцу, односно нашем члану. Али је неко, у међувремену, фотографисао нашу синдикалну значку и послао синдикату из Б. Баште, да би је они на описани начин злоупотребили. Тражићемо да те људе у униформама, које нећемо назвати колегама, јер у њиховом поступку нема ничег колегијалног, испита Сектор унутрашње контроле и да установе више незаконитих радњи које су они евидентно починили.

Што наша значка личи на службену, то је и нормално и тако је и са значкама осталих синдиката, јер ми смо ПОЛИЦИЈСКИ синдикат, а не синдикат неке млекаре где би, ваљда, био симбол нека крава.

Замена теза, тачније замена активности овог синдиката (за који тешко да ико зна) да, уместо да се баве заштитом права својих чланова, баве се, и то на правно недозвољен начин, значкама других синдиката, није усамљена у полицији. То је случај и са полицајцима са терена који, када нађу синдикалну значку усред ноћи, брже-боље буде оперативце криминалистичких служби како би проверили да ли је та нађена значка оригинал или фалсификат. И онда су као нешто радили те ноћи, уместо да гањају дилере дроге и остале криминалце. А поводом ове појаве одузимања синдикалних значака СПИПС ми смо се већ више пута обраћали министру унутрашњих послова, како би се та глупост прекинула. Овога пута обратићемо се начелнику СУК-а јер су се стекли сви услови да се незаконита работа сликања одузете значке и њеног постављања на фејсбук реченог синдиката испита до детаља, а да се виновници овог (не)дела примерено казне. А што се тиче фалсификовања, када криминалци хоће нешто да фалсификују, па ваљда ће фалсификовати званичну службену значку полиције а не значку неког полицијског синдиката.

Београд, 02.08.2018.

Погледајте објаву синдиката суп на фејсбуку и документација нашег члана